Mārketings

SEO tendences 2023. gadam

uz klaviatūras uztaisīta SEO poga

Ik gadu, kad tuvojas gadu mija, ir laiks atskatīties uz iepriekšējo un prognozēt to, kas sagaida nākamajā. Arī šogad SEO Aģentūras speciālisti ir pārskatījuši paveikto un ieskicē to, kas sagaidāms nākamajā gadā. Nav šaubu, ka digitālais mārketings, tostarp SEO nemitīgi mainās, bet mēs esam apkopojuši galvenās iezīmes, kas mūs sagaida, uzsākot jauno darba sezonu.

Pazīsti savu auditoriju

Jā, auditorijas definēšana visos laikos bijusi nozīmīga, tomēr jaunais gads sola panākumus tiem, kas papildus piedomās pie orģināla, noderīga un saistoša satura, kas tieši mērķēts uz mērķauditorijas interesēm un vajadzībām. Tas attiecas ne tikai uz sociālo mediju postiem, bet arī SEO ietvaros veidoto saturu un mājas lapu saturu. Specifisks saturs, kas veidots auditorijai būs labākā izvēle.

Saturs joprojām ir karalis

SEO optimizēts saturs ir ne tikai unikāls, vērtīgs saturs, kas atbild uz lietotāju jautājumiem vai piedāvā risinājumus, ko viņi meklē ,bet arī augstas kvalitātes saturs, kas ņem vērā lietotāju nodomus un pieredzi. Tas ne tikai veicinās uzticēšanos un zīmola lojalitāti, bet arī uzlabos auditorijas pieredzi ar zīmolu kopumā. Un bez šaubām Google meklēšanas algoritms augstāk novērtē tās lapas, kas tiek regulāri atjauninātas ar  kvalitatīvu saturu, kas lietotājiem sniedz pievienoto vērtību.

SEO balss meklējumiem

Ja neveicat optimizāciju balss meklēšanai un mobilajām ierīcēm, jūs palaižat garām lielu SEO potenciālu. Optimizēšana šiem meklēšanas veidiem ne tikai  palīdzēs jums iegūt augstāku rangu Google meklētāja rezultātos, bet nodrošinās labāku lietotāja pieredzi. Papildus viedtālruņiem, digitālo palīgu, piemēram, Amazon Alexa un Google Assistant, izmantošana pēdējos gados ir palielinājusi balss meklējumu skaitu. Pašreizējā statistika liecina, ka 41% lietotāju izmanto meklēšanu ar balsi katru dienu, un tas, visticamāk, 2023. gadā palielināsies.

Būtiski atcerēties, ka meklējot ar balsi, tas tiek izteikts jautājumu formātā un tie parasti ir gari atslēgvārdi, kas parasti ir diezgan specifiski.

Ja arī tu 2023. gadā vēlies uzlabot sava uzņēmuma pozīciju Google meklētāja rezultātos, SEO optimizācija ir īstais lēmums. SEO Aģentūra ne tikai sniegs konsultāciju, kā šos rezultātus sasniegt, bet arī veiks pilnu lapas optimizāciju. Mūsu pakalpojumu klāstā atradīsi gan iekšējo, gan ārējo optimizāciju, satura plāna izveidi un izpildi, kā arī atslēgvārdu atlasi un izpēti.